Uw therapeut

Cindy van Nijnatten
Ik ben opgegroeid als hoogsensitief kind. Mensen en situaties aanvoelen kon ik als geen ander. Ik groeide op en wilde met kinderen werken. Zij zijn eerlijk en zuiver en als hoogsensitief persoon is dat erg prettig. Bovendien kon ik daardoor kinderen goed aanvoelen.

Ik  begon als kinderbegeleidster in een kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Ondertussen studeerde ik kinderpsychologie en wist ik mijn sociaal pedagogisch diploma te halen.
Vele jaren heb ik genoten van de kinderen in mijn groep. Ondertussen trouwde ik en kreeg ik 3 zonen van mij zelf.

Ik zag ook mijn kinderen en vele andere kinderen worstelen met hun hoogsensitiviteit, en ik wilde daar iets mee. Zelf was ik ondertussen opgegroeid tot een ervaren hoogsensitief persoon.
Ik ging op zoek naar een opleiding die mij de nodige handvatten kon bieden.
Ik begon met workshops hoogsensitiviteit, maar dat was het niet. Ik wist er  zoveel vanaf, zodat ik mij moest beheersen om de lessen niet over te nemen.
Daarna ging ik verder op zoek en kwam uit bij de academie voor polyenergetica.

De beroepsopleiding tot Polyenergetisch therapeut bestaat sinds 1993. Deze opleiding wordt erkend door: de vereniging ter bevordering van alternatieve geneeswijzen VBAG, de beroepsvereniging voor spiritueel therapeuten BST en het registratie-, certificatie- en ontwikkelingsinstituut natuurgerichte gezondheidszorg RING.
Polyenergetische therapie is een effectieve, kortdurende, alternatieve/complementaire, holistische therapie die gebruik maakt van verschillende technieken. Deze therapie gaat uit van de visie dat de mens uit energie bestaat. Het stromen van deze energie kan geblokkeerd of uit evenwicht zijn en ongemakken, klachten of ziekten veroorzaken. Deze kunnen ontstaan door onder andere onverwerkte emoties, negatieve overtuigingen, niet kunnen accepteren, vergeven of loslaten. Polyenergetica helpt je om deze blokkades zelf op te lossen.
Deze opleiding sprak mij dan ook erg aan. Vooral omdat het hier om een gedegen en goede opleiding ging waarin ruimte was voor de eigenheid van de therapeut zelf.
Ondertussen groeide ik ook als mens en tijdens de opleiding kwamen er andere kwaliteiten in mijzelf naar boven.

Inmiddels weet ik dat mijn hoogsensitiviteit een gave is die ik mag gebruiken om andere mensen te helpen. Dat ik daardoor dingen juist heel goed en zuiver kan en mag aanvoelen. Daarnaast heb ik mijzelf mogen ontwikkelen tot medium wat ook in de therapie een extra aanvulling kan en mag zijn. Dat is een pluspunt voor een holistisch therapeute.